cuba klik sikit ;]

Dec 29, 2011

boo dekat orang yang cakap macam nih hoh =,='

TAK PAYAH BELAJAR TINGGI-TINGGI PUN,
KALAO BELAJAR TINGGI PUN,
END UP KAU-ORANG DEKAT DAPUR JUGAK,
KAN?



grrrrrrrr
aku rasa macam nakk maki je dengar orang cakap macam nihh
booooooooo~
hello der (ayat macam mat lempit)
kau sedar tak?
kalau tak ada ilmu,kita tak akan kemana?
"alah orang perempuan,dudok rumah je jaga laki ngan anak-anak"
ishhhhhh~aku rase macam nak siat-siat je mulut orang mcam ni
hey kawan!
itu ckp orang yang takk ade otak kod?
kalao orang tuh berilmu, mesti banyak bende dye tahu kan?
ilmu yg dimaksodkan,bukan hanya ilmu yg bkaitan buku-bukuan
tetapi,
ilmu hidup,belajar bidang masak,kejuruteraan,jahit-menjahit dan mcm2..
semua bende nak buat kite kene ade ilmu,betul tak?
"habis,nenek aku bolleh je jaga family okay je?takk yah masuk u atao
kolej kemahiran pon?"
wei,itu zaman dulu kod?sekarang zaman dah maju kan?
sekarang bini-bini pun ada yang pandai buat wire-ing rumah,
bina kolam ikan,betulkan lampu sendiri,,
bukankah itu semua bermula dari ilmu??
"habis,mak aku belajar sampai amerika..bapak aku tak kasik kerja..
duduuk rumah,okay je?"
haha,sapa suruh makk kau redha je?tak apalahh..bapak kau banyak duit nak
tanggung semua dan nak mak kau lekat kat rumah,kira okay lah kan??



haha,sudah lah bro,
kalao tak ada perempuan yg belajar tggi2,alamatnya lingkup lah dunia,
sebab pusat serenti dipenuhi dengan kaum lelaki..bukan semua tapi ramai
lah jugak kan..?
tak pe lah
just nak inform
dah ramai perempuan yang berjaya kat dunia nih,
dan alhamdulillah menjadi ibu dan isteri yang mithali..
so,chill la kan?
tapi kalau kau still nak perempuan tak belajar tinggi,suka hati lahh..
pergi masuk hutan,haha
sedangkan orang asli pun ramai dah menempa kejayaan dan berjaya





p/s: bukak mata lah,depa dok tabur duit untuk kaburkan mata korang!
sedar tak?
itu semua propa jehh???



guide us to the straight path,ameen :)

No comments:

Post a Comment