cuba klik sikit ;]

Jan 31, 2012

bersyukur,alhamdulillah :)

korang ada samsung galaxy tab,
aku tak ada
korang ada laptop sendiri,
aku tak ada
korang ada DSLR,
aku tak ada
korang ada lesen kereta,
aku tak ada
korang ada baju lawa-lawa,
aku tak ada
korang ada banyak komik best,
aku tak ada
korang ada banyak duit,
aku tak ada


okay, STOP please :)

kalau nak listkan kekurangan material memang banyak sebab teknologi sentiasa bertambah dan tak kan pernah berhenti kalau kau nak tahu..cuba kau tanya diri kau balik

kau ada kan femly yg sayang ko?
ada orang tak ada family
kau ada kan parents yg take care pasal kau?
ada orang tak ada parents taw
kau boleh pergi sekolahkan? (i mean kau pernah la sekolah kan,haha ye lah dah 8teen)
ada orang tak pergi sekolah
kau masih lagi ada makanan kan?
ada orang yg kebuluran
atleast kau gembira sampai hari ni kan?
ada orang yg asyik menangis dan sentiasa sedih

so,tolong lah bersyukur :) kalau kita compare life kita dengan orang lain memang tak akan cukup sebab semua bende tak lengkap sempurna..tak salah kalau nak berusaha untuk baiki hidup tapi kalau setakat itu sahaja kemampuan kita,kenapa nak rushing sangat?mana tahu,satu hari nanti kau dapat jugak so kau chill je lah -kiden oi,huahuahuahuha,gelak sikit supaya happy :)))
guide us to the straight path,ameen :)

No comments:

Post a Comment