cuba klik sikit ;]

Feb 7, 2012

peribahasa hari ini :)

"eh der,kau ni mulut tempayan lah der" (ayat rempi tbukan main)

oh okay,apa itu

MULUT TEMPAYAN sebenarnya?

itu bermakna tak boleh simpan rahsia..macam yang kita tahu,peribahasa ini selalu dikaitkan dengan manusia dan amatlah tak sesuai langsung untuk binatang..peribahasa ini merujuk kepada seseorang yang tak boleh simpan rahsia..kalau mulut tempayan boleh tutup,kalau mulut orang kita kena pakai paku baru boleh tutup,haha..okay hari saya bukan nak kecam siapa-siapa yg mulut temapayan bagai..tapi saya nak cakap tak payah nak sibuk bagai rahsia org dan kalau dah terlepas kan rahsia sumone kat orang lain,cepat-cepat lah mintak maaf,tak payah nak cover-cover,huh

p/s: hati yg dah dilukai umpama kau memaku sepotong kayu.kalau kau tanggalkan paku tuh,bekas lubang paku tuh still tinggal lagi kan?so?
guide us to the straight path,ameen :)

No comments:

Post a Comment