cuba klik sikit ;]

Nov 16, 2012

kaya raya dan miskin,apa beza?

assalamualaikum dan hai semuanya :D

baru baru ni,aku 'menonton' drama swasta yang berlaku di muka bumi Allah ini..wataknya tak perlu lah kau tahu kewujudannya,cuma kau patut tahu apa yg aku nak sampaikan.oh ye,aku cuba ubah cerita ini,tapi tak lari banyak mana,supaya nanti tak ada yg macam bising-bising pas tuh nak saman menyaman,haha

"Daddy aku engineer, Mummy aku stewardess, aku ada 5 bijik kereta dekat rumah"
"ohh,aku tak suka kawan dengan dye,dye anak orang miskin"
"euwwwwww,baju apa kau pakai dohhh?nampak murah,seriously,i mean it!"
"cantik tak baju ni?Daddy I beli dekat Paghis"

dan bla bla bla bla~ keep telling us your stories,padahal kita semua sama sahaja..family kau tak kaya mana pun,tapi ubah ubah cerita..ayah kau tak kerja besar manapun,tapi kau asyik-asyik cakap besar..ingat weh,sepandai pandai tupai lompat-lompat,nanti dye jatuh kat tanah jugak..

kenapa nak kena tipu?kau malu dengan keluarga sendiri?atau kau takut orang tak nak kawan dengan kau,sebab kau tak berapa nak berada?atau nanty tak nampak cool?huh! persetankan itu semua! (perghh ayat)

kau patut bersyukur,ada ibu ayah..pas tuh,kau ingat senang gila parents kita nak besar kan kita?TAK OKAY!pas tuhh kau patut bersyukur,ada duit nak makan..pas tuh kau patut tahu,even kawan kawan kaya raya kau tinggalkan kau,masih ada yg sanggup back up kau kiri kanan depan belakang even kau tak kaya mana..jadi perlu ke menipu?semua orang sama sahaj di sisi Allah weh,yg membezakannya amalan..aku bukan nak jadi ustazah atau apa sahaja,tapi aku cakap ni betul ohh..

jangan jadi materialistik sangat kawan,nanty kita jugak yg susah






hai saya angry bird teleng :D
(tak ada kaitannn)

maaf kan aku,andai ada yg terasa,jujur,ini hanyalah sebuah drama yg aku baru sahaja tonton :)


p/s: aku sedih cuti sem nak habis dahh,huhuhu :'(


guide us to the straight path,ameen :)

No comments:

Post a Comment