cuba klik sikit ;]

Feb 2, 2013

Maka nikmat Tuhanmu yang mana yang kamu dustakan?

kisah I
 
*student*
*cikgu*
 
 
ehh,aku dah nazar..kalau dapat 3.50 and above untuk PSPM nanty,aku pakai tudung!
 
selepas mendapat result....
 
yg kamu ni kenapa nak lepas-lepas rambut?tak kemas..ikat lah..kalau kamu tak nak ikat,pakai tudung.
eleh cikgu ni,nak bising-bising lakk,ibu ayah aku pun tak kesah aku free hair ke,ape ke,,cikgu nak nyebok asal lak?pfffft -,-'
 





kisah II

*junior*
*senior*



kak,kita rasa nak tanggal je lah tudung ni,kita tak selesa
haa,kalau gitu,tanggal je lah,buat apa nak takutnya?
ermmm,tapi nanti org kata apa pulak??
hey,dengar sini..dulu masa akak mula-mula masuk sini pun,masa orientasi kan pakai tudung..bila dah tak orientasi,so akak took it off lah,,pas tu,people started to look at me,macam akak ni alien lakk..cikgu pun suka perli-perli akak..tapi tak pe,akak ambek benda tuh sebagai semangat nak berjaya,,and then,i proved to them,on my PSPM result..i did got a great pointer,as you know..tengok sekarang kat mana akak berada..kalau awak rasa nak tanggal tudung tu,tanggal lah,buat apa nak jadi hipokrit?



astaghfirullahal azim,sila istighfar sekarang

kau tak perlu tahu,sama ada ni cerita betul atau tidak,just baca dan fahamkan sahaja..aku tak ada niat nak bajet bagus atau apa sahaja,cuma aku rasa terpanggil untuk tulis perkara ni (perghh,ayat kencang)

kalau kita rasa nak buat maksiat,lebih baik kita fikir untuk tak hidup lagi kat dunia ni,sebab dunia ni Allah punya..dan tak kira lah kemana sahaja kita pergi,SEMUANYA milik Allah which mean kita tak boleh nak buat maksiat pun..oh ye,tudung bukan perkara main-main,suka hati kau nak pakai,suka hati kau nak tanggal,,bernazar tuh kira janji,dan kalau kita mungkir dengan manusia, kita dikira munafik,,dan kalau kita mungkir janji dengan Allah,aku tak tahu lahh betapa hinanya kita nih..
dan senior,sepatutnya kau tahu beza antara kejayaan,dan istidraj :)  hidup atas muka bumi jangan jadi macam firaun,kalau tak nanty kita pun akan mati dalam keaiban mcm firaun,nauzubillah mintak jauh jauh lahh..

ye,aku tahu aku tak layak nak cakap,tapi aku rasa aku patut cakap...kalau nak mintak nasihat,sila mintak nasihat dari org-org yg sepatutnya,mcm ustazah,kawan yg baek,parents..bukannya org yg kufur nikmat..bertudung atau tidak,bukanlah mengukur tahap keimanan atau kebaikan seseorang,,ianya cukup sebagai tanggungjawab seorg hamba,itu kau patut tahu

nikmat yg Allah bagi ni,tak tertanding nilainya dengan segala apa kebaikan atau pun amalan yg kita buat,sebab luas sgt pemberiannya,ye sangat luas kawan :)



 


wahai Allah,
ku tak layak ke syurga Mu
namun tak pulak
aku sanggup ke neraka Mu
ampunkan dosaku terimalah taubatku
sesungguhnya,Engkaiu lah pengampun dosa-dosa besar
kami lah hamba
yg mengharap belas dari Mu :'(

guide us to the straight path,ameen :)

No comments:

Post a Comment