cuba klik sikit ;]

May 25, 2014

PALAPES dan TARBIAH

assalamualaikum :)


dan,sila klik ke link ini 'PALAPES dan Tarbiah'

yeah,
itu lah yg aku cuba nak sampaikan,but since aku masih lagi seorang Cadet,tak banyak benda lagi aku belajar,dan tak banyak benda lagi yg aku kena (bak kata mereka)

untuk pengetahuan kau,masuk natangs ni tak ada yg indah belaka,dan bukan semuanya bullshit semata.ada yg seronok mcm nak gila,tapi ada yg mcm erm erm erm,kau tahulah kans?

kadang kadang,apa yg aku buat dalam benda ni,aku rasa mcm merepek,mcm org bodoh,sebab org kat luar tak buat. but all those things yg differentiate us,with them :) because we're half military-dan separa civilians,yeah.

kadang kadang,rasa amarah kau mengatasi segalanya.tapi, kau perasan tak, Allah hadirkan rasa marah tu,untuk kau sedar,untuk kau tahu cara on how to control your anger,your biggest enemy.

Allah hadirkan mereka (maafkan saya bagi yg terasa) untuk uji kau,uji setakat mana kau mampu sabar. Dan Allah nak tunjuk,ada benda kau boleh ikut cara org,dan ada yg tak. kau sedar tak, Sakinah?

dan,sila rasa bersyukur yg amat setingginya,sebab Allah hadirkan intake-27 dalam hidup kau. salah satu kekuatan yg buat kau mampu bertahan dalam benda ni. kan?

so,setakat ini,apa kaitan 'PALAPES dan Tarbiah' dalam hidup kau?
to be honest,sebenarnya aku tak jumpa lg. tapi aku sedang cuba,bersama mereka. jadi,aku harap benda ni memang oleh ubah aku,to be a better musleem,dan ubah kita semua.

kalau bukan kau yg mula,siapa lagi?apa yg salah selama ni,kita betulkan,bukannya nak ubah tradisi,tapi mengubh perkara yg tak perlu.boleh?mampu? ini kerja kau Sakinah. kalau tak boleh pun,sila cuba. sebab Allah tak pandang hasilnya,Allah lihat kepada usaha kita. Kan?

jadi,buatlah yg terbaik,jgn mudah putus asa,moga smapai kita semua 38 ke majlis pentauliahan sana,aminnnn :)

stay kuat,stay faktab.la takhaf,la tahzan, Innallaha ma'na :-*

guide us to the straight path,ameen :)

No comments:

Post a Comment