cuba klik sikit ;]

Aug 29, 2014

Lain?

memang dia lain. kulit dia paling putih dari korang. mulut dia,kau kata paling celupar antara korang. kau kata dia degil,kata dia pelik. muka dia tak sama mcm korang,yg mungkin kau rasa cantik. ada rupa cina-cina kan. dia tak,cuma kulitnya saja putih.

tapi,apa-apa hal kau susah,yg kau cari dia. kau sedih, kau telifon dia. kau nak lepas siksa,kau carik dia. kau taktahu nak buat apa,kau tanya dia.kau nak nasihat.kau rujuk dia.

mungkim memang mulut dia tak bertapis.kau mcm mana?bagus sangat kah?apa beza kau dengan dia?

tapi sejahat dia,pernah dia remehkan kau dengan hidup kau? pernah ke dia tolak masa kau tanya dia apa-apa?pernah dia kecilkan kau dengan keputusan kau?pernah?

mungkin org kata,dia hati batu,degil. batu dia pun,dia manusia.jangan ingat kau je yg ada social-network,kau lontar cemuhan segala,dia lebih lagi pada kau.makan garam,serba serbi.

"oh memang muka kitorg lain,ya laah,takkan Allah nak ciptakan sama sahaja, tak variasi lah! itulah cara kami menjaga sesama sendiri", -sepatutnya itu,ataupun maksud yg lebih baik yg sepatutnya kau jawab bila org bertanya tentang kelainan korang,bukannya meremehkan fizikal,atau mental dia.

satu doa dia. kau segeralah cepat matang. dunia ni plastik,jangan salah kenal mana satu simen,mana satu yg sintetik,mana satu berlian intan segala. tolong.
guide us to the straight path,ameen :)

No comments:

Post a Comment