cuba klik sikit ;]

Oct 25, 2015

dia okay ke tak?

?

dari dulu,kalau dia ingat balik.semua pattern sama je.




cuba dia stop. takyah involve dah.
mesti semua org pun happy,kan?
selfish salah, selfless salah.
matilanakkkk.

lepas 3 tahun. rupanya ada org anggap dia tu Jahat dan Gedik.
ohhhh. okayyy, tu je dia boleh cakap.
nak 'hahaha' lama lama pun,dia yg sakit dalam jugak.

"weh kau tak boleh expect semua org akan buat benda yg sama mcm kau buat"
"kau tlg buat semua ni ikhlas tak?"
sebab ayat-ayat camni,buat dia fikir yg dia kena simpan sorg.nak ckp lelebih org sentap--end up kata mulut dia jahat,takpun taknak bercakap dgn dia 2-3 hari.

"alahh.kau ni terima je lah perangai X mmg camtu.,takleh ubah" 
jadi dia kata "Okay,sorry". paling rendah dia letak ego. malu,tp still dia cuba.bila dia minta maaf, ada pula yg ckp "wei kau tkyah nak minta maaf lah,meluat".dia terkejut,tp dia angguk je.ego dia takda kot,org boleh arah sesuka hati?

belum bab insecurity dia yg selalu org buat main. hahahaha je dia gelak,dia layankan.kalau dia salah ckp,org sentap. "oh kena terima, X dan Z perangai mmg camni" ya itu je dia fikir,sedapkan hati.

"wei kau ni asyik cakap je.diam sikit boleh tak?"
"wei kau kenapa diam je ni?tak sihat ke?"

kau rasa?dia nak buat apa ni?

gelak je lah.tu je yg org nampak.kalau dia menangis,org kata dia kuat nangis pula.

boleh tak semua terima,yg dia ni tak berapa nak baik?tp dia cuba jadi baik.atleast.


butang 'Shut Down' dia takda lah,sorry.kalau ada,mesti ramai yg nak tlg tutupkan.
kan?

"kau ni banyak fikir sgt"
"okay.sorry."
guide us to the straight path,ameen :)

2 comments:

  1. Free urself dear. Masa kita sangat sikit untuk terlalu fikir orang yang tak suka kita. Jadilah seperti hujan. Ia turun untuk orang2 yang memerlukannya. May Alah ease :)

    ReplyDelete
  2. Free urself dear. Masa kita sangat sikit untuk terlalu fikir orang yang tak suka kita. Jadilah seperti hujan. Ia turun untuk orang2 yang memerlukannya. May Alah ease :)

    ReplyDelete